Over ons

Tenten, zeilen, watersport en nog veel meer!

Zeilmakerij Koekman, gevestigd in Nieuwegein,  is een ambachtelijk bedrijf waar veel verschillende aan zeilmakerij en tuigerij verwante werkzaamheden uitgevoerd worden. Denk hierbij aan reparatie, ontwerpen en maken van dekkleden, bootkleden, voortenten, luifels, bootskappen, hoezen, gordijnen, zonwering enzovoort. Dit maatwerk leveren we zowel aan particulieren als bedrijven. Voorbeelden van het werk dat wij afleveren vindt u hier. Onze leveringsvoorwaarden en privacyverklaring zijn via de links in te zien.

Ook hebben wij een winkel die voorziet in scheeps-, watersport- en recreatiebehoeften. Wij leveren onder andere jachtlakken  van verschillende leveranciers, waarvoor wij jaarlijks de trainingen volgen en de certificeringen ontvangen. U kunt bij ons terecht voor gasflessen en hiernaast zijn wij ook erkend Hiswa installatiecontroleur voor scheepsgasinstallaties. Het leveren, onderhouden en keuren van staalkabels, hijs- en kettingwerk  is ook onderdeel van ons dienstenpakket.

Ons logo symboliseert het in goede banen leiden van water waar veel van onze werkzaamheden op neerkomen.

logo zwart

Historie

De eerste Koekman kwam in 1878 vanuit Middelburg naar Vreeswijk, hier begon hij Zeilmakerij Koekman, aan de oude sluis te Vreeswijk, als zeilmakerij voor de scheepvaart. Er werden dekkleden en tuig-/zeilwerken uitgevoerd voor zowel de zee- als binnenvaart. Omstreeks 1900 verhuisde het bedrijf naar de Handelskade 34 om vervolgens in 1965 het huidige, uit 1894 daterende pand, op nummer 39 te betrekken.

Het ambachtelijk bedrijf is in de loop der jaren wel gewijzigd maar de liefde voor het vak is nog dezelfde.

Hieronder kunt u wat historische  plaatjes bekijken:

hover background
hover background
hover background
hover background
hover background